Rengøring af dit fortelt – følg nu de professionelles råd 

af Ann Karina

Ved rengøring af dit fortelt, skal du ikke altid lytte til de, såkaldte, eksperter på de sociale medier. Måske er det en god ting, at lytte til dem der arbejder med, og kender til de materialer forteltene er lavet af. I dette tilfælde, Isabella, som er det mest solgte fortelt i Danmark.

Denne artikel er lavet som et betalt partnerskab med Isabella.

Der er rigtigt mange forslag om brug af alternative produkter til rengøring af dug og vinduer i dit fortelt, men desværre er mange af dem, jeg siger ikke alle, men mange, meget ødelæggende for dit fortelt. Og gør at dit fortelt holder i mange færre år. Gensalgsværdien falder, og det skal skiftes før, end hvis du havde behandlet det korrekt.

Hvis du bruger de produkter som producenten af dit fortelt anbefaler, ved du at, de står inde for, at det virker på det fortelt de har solgt dig. Og at det forlænger levetiden på dit fortelt. Og det er ikke ligegyldigt hvad du bruger. Du skal tænke på dit fortelt som du tænker på andre ting der er lavet af stof eller lignende.

Vasker du dine jeans i Rodalon…

Nej, det tænker jeg ikke du gør. Men mange rengør faktisk deres fortelt i Rodalon og det der er skrappere…. Og hvem vasker deres tøj, duge, gardiner i eddike, Rodalon og tilsvarende? Nok ikke mange, og hvis det er, så i hvert fald sjældent. Desværre er det ofte, at når det kommer til camping, og de man egentlig har brugt mange mange tusinde kroner på …. Billigst bedst egnet. Men desværre er det bare ikke altid sådan det er. Det kan godt være, at du sparer 100,- lige nu, men hvis du nu havde brugt et par hundrede kroner mere og forteltet havde holdt et par år mere, havde det så ikke været det værd?

Hvor meget har du så sparet på rengøringen af dit fortelt?

Absolut ingenting – nok tvært imod. Og hvis du gerne vil videresælge dit fortelt, bliver gensalgsværdien også lavere, hvis det er dårligt vedligeholdt.

Vi fik en snak med Claus fra Isabella, der er Danmarks største producent af fortelt, om hvad de anbefalede til at rengøre deres fortelte med. Du behøver selvfølgelig ikke at bruge deres produkter, men tilsvarende er anbefalelsesværdige. Og deres er trods alt testet på deres fortelte, så deres produkter, passer perfekt sammen, og til, deres fortelte.

Prøv også at læse disse indlæg