Annonce (læs mere efter annoncen)
Leading Campings

Robens Route – Ny serie tekniske begyndertelte

af Bjarne Søby

Den nye Route kollektion fra Robens opfylder den stigende efterspørgsel på tekniske begyndertelte. Telte der er lette at forstå og anvende. Disse telte løser perfekt behovene hos nye hikere, spejdere eller nystartede eventyrere, som leder efter et telt med en god ydeevne til en konkurrencedygtig pris.

 

Route-teltene er fulde af Robens’ DNA og bruger HydroTex Core – et 75D 185T-polyesterstof med en PU-belægning. Det giver en regnbeskyttelse på 3.000 mm vandsøjletryk. Til sikring af strukturen og den pålidelige ydeevne, leverer Robens T6 # 6061 kvalitetsaluminiumsstænger, som løber gennem farvekodede kanaler, der er lukket i den ene ende for nem indføring. Ved alle telte, undtagen Boulder 2, opstilles det udvendige telt først eller sammen med inderteltet.

God ventilation er en standard overalt, takket være skærmbeskyttede netventiler og det indvendige dørnetpanel. Bortset fra Arrow Head, til en person, har alle modeller indvendige døre, der tillader to personer at sidde komfortabelt. Disse døre kan pænt foldes til side og kommes i sidelommerne.

Fire testede modeller

Arrow Head

robbens 01

Det hurtigt opsættelige 1,5 kg tunge telt til én person anvender en skrå tunnelkonstruktion med sideindgang, som giver en stabil og komfortabel soveplads og øget indvendig højde. Det har samtidig en minimal pakstørrelse og vægt. Opbevaringspladsen forøges ved at forskyde inderteltet for, at give ekstra plads i vindfanget, mens de forbøjede aluminiumsstænger øger den indvendige højde.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Arch 2

robbens 02

Det enkle ikoniske twin-hoop-design er stadig et populært valg for cyklister, trekkere og andre letvægtscampister. Dette 2 kg tunge telt har alle de funktioner og den komfort, der kræves ved mindre krævende eventyr. Arch 2 er hurtigt og nemt at sætte op, hvilket gør det til det ideelle ly for to selvkørende rejsende, som efter en udmattende dag ønsker at slappe af i et stort indvendigt rum, med et praktisk vindfang til opbevaring.

Boulder 2

robbens 03

Kombinationen af et kuppelformet telt og en kort tværgående tagrygsstang, giver et fleksibelt rum til ophold, madlavning og opbevaring. Med den fremragende indvendige højde og bredde, giver det to personer mulighed for at sidde ved siden af hinanden. Teltet, der vejer 2,2 kg, har to døre, der giver hver campist deres egen nemme indgang og forskellige døråbningsmuligheder for at skabe læ for vinden, men også gennemtræk. Låsespidser og dobbelte snørehuller med robust webbing fastgører de indvendige stænger til tagrygsstangen.

Pioneer 3EX

robbens 04

Det tre-personers Pioneer 3EX-tunneltelt er stabilt og lige til at sætte op. Teltet har en enkelt sidedør, der fører til et stort vindfangområde med rigelig plads til opbevaring – og indvendig højde til at slappe af i, ved dårligt vejr. Vægten på 2,8 kg er stadig lav nok til, at to mennesker kan betragte det som en rummelig mulighed, hvis der ventes uvejr.

Testet under ekstreme fohold

Robens tester fortsat alle sine telte på egne testfaciliteter. Ved testene registrerer vi den maksimale vindhastighed (MAX), som teltet udsættes for, samt den gennemsnitlige vindhastighed (AVG), ved hvilken der forekommer strukturel ustabilitet. Strukturel ustabilitet kan f.eks. være en knækket eller bøjet stang, eller der kan være tale om, at teltet klapper sammen for så at rejse sig igen, når vinden tager af. Op til den maksimale vindhastighed er der ikke på noget tidspunkt forekommet nogen form for katastrofalt svigt. Vi anvender nu et ikon, der også kan ses på Robens website, som viser tallene for MAX (maksimal vindhastighed) og AVG (gennemsnitlig vindhastighed) for de enkelte telte.

  • Arrow Head MAX 165km/t og AVG 154km/t
  • Arch 2 MAX 150km/t og AVG 115km/t
  • Boulder 2 MAX 105km/t og AVG 100km/t
  • Pioneer 3EX MAX 145km/t og AVG 138km/t

Vejledende udsalgspriser

  • Arrow Head DKK 939,95
  • Arch 2 DKK 1.499,95
  • Boulder 2 DKK 1.309,95
  • Pioneer 3EX DKK 2.059,95

Yderligere oplysninger, priser og nærmeste forhandler kan findes på robens.de

Annonce (læs mere efter annoncen)

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar