2020 har været fyldt med campingoplevelser

af Bjarne Søby
Mange rigtigt gode MTB-ruter i området - og overraskende kuperede

Trods nedlukninger og restriktioner har 2020 budt på mange campingoplevelser. Selvom vi kun har rejst i Danmark, er det helt vildt hvor meget vi har oplevet.

Da Danmark blev lukket ned i februar 2020, blev alle vores planer skrottet. Vi havde ellers planlagt rejser i både Italien, Tyskland og Norge, men pga. Covid-19 pandemien, valgte vi at blive i Danmark. 

Den beslutning viste sig at være rigtig god. Dels har vi set, oplevet og prøvet meget, og dels er vi til dags dato endnu ikke blevet smittet med Covid-19.

Underlig sæsonstart

Vi startede vores sæson på Frigård Camping i februar måned. Vi var på tur i en Caravelair med et Kampa-Dometic luftfortelt. Vores første artikler derfra blev årsag til flere ophedede diskussioner på Facebook. Mange mente, vi var uforsvarlige ved at tage på camping, og var med til at sprede Corona-smitte i Danmark. 

Vi var meget uenige i det. Vores holdning var dengang som nu, at camping er en af de mest sikre ferieformer hvad smitte angår. Man kører i sin egen bil, opholder sig i sin egen campingvogn, autocamper, teltvogn eller telt, laver mad selv, og behøver ikke at komme tæt på andre personer. Og spritter man af ved toiletbesøg og bad, så der heller ikke nogen stor risiko for smitte der.

Mange var uenige med os, og vi fik mange ubehagelige beskeder og e-mails. Men heldigvis var mange meget enige med os, og som foråret skred hen, stilnede de negative kommentarer af. Folk havde lært at leve med værnemidler og holde afstand, og indset at camping nok ikke var så farlig endda.

Camping er en sikker ferieform

Faktisk har camping vist sig som en meget sikker ferieform, og der er kommet mange nye campister til i løbet af 2020. Igen – man kan holde sig for sig selv, og kun omgås dem, man selv vælger at omgås. Og så er det let at holde afstand til andre. 

Vi har flere gang spøgt med at det at holde afstand egentlig er defineret i campingreglementet. Nemlig at der skal være 3 meter mellem enheder 😉

Vi har i hvert ikke følt os utrygge på vores rejser i 2020. Og vi har været vidt omkring og fået mange campingoplevelser. 

Masser af campingoplevelser

Vi har været på tur med en Combi-Camp og en Tesla. Den tur bragte os bl.a. til Vejers Strand og Sølyst Camping ved Nibe. Det var spændende at køre i en ren elbil, og det var en anderledes måde at rejse på.

På tur med en Combi-Camp og en Tesla
På tur med en Combi-Camp og en Tesla

I juni måned besøgte vi Hvidbjerg Strand Camping, hvor vi ’legede’ fastliggere. Det var sjovt, og føltes som vild luksus. Vi havde, fortelt, tilbehør til forteltet og en masse udstyr med fra Isabella, som vi skulle filme og fotografere. Vejret var dejlig og vi havde nogle dejlige uger der. 

Også på Hvidbjerg Strand Camping var det let at holde afstand, og vi følte os trygge der. Det var lidt anderledes i Blåvand by. Der måtte vi flere gange bede folk om at holde afstand. Men når de bliver sagt med et smil, bliver folk sjældent stødt over det.

Fastligger på Hvidbjerg Strand Camping
Fastligger på Hvidbjerg Strand Camping

Vi har været på tre rejser i autocampere. Vi føler os virkelig privilegeret at have mulighed for at prøve at rejse med så forskellige autocampere, og de rejser gav os en masse campingoplevelser.

Vores første tur var i en Euramobil autocamper rundt på Fyn. Den tur bragt os rundt til mange spændende seværdigheder som f.eks. Egeskov SlotDe Japanske Haver og Skoda Museet. Vi prøvede også at overnatte på autocamperpladser, og nogle dejlige campingpladser som CampOne Assens StrandNyborg Strand Camping og Svendborgsund Camping

Vores anden rejse i autocamper i 2020 var i en Carthago autocamper. Den tur kørte vi på Sjælland hvor bl.a. besøgte HelsingørRoskildeMøn, og Køge

På tur med en Carthago Autocamper
På tur med en Carthago Autocamper

Vores tredje tur var i en Carado Autocamper. Den tur kørte vi lidt på må og få. Det var uden for sæsonen og mange campingpladser var lukket. Så på den tur benyttede vi os meget af autocamperpladser på havne og ved seværdigheder.

Vi har selvfølgelig også været på tur i vores dejlige Adria Alpina. Vi har bl.a. besøgt CampOne Bøjden StrandCampOne Holbæk FjordCampOne GrenenJelling Camping og Poul Eeg Camping i Skagen.

Vi sluttede sæsonen af samme sted som vi startede – nemlig på Frigård Camping hvor vi er sæsoncampister denne vinter.

Så jo – vi har været vidt omkring i vores smukke, dejlig og spændende land. Vi har kunne holde afstand, følt os sikre og kan alligevel sidde og tænke tilbage på en masse dejlige minder og nogle dejlige campingture.

Selvom vi længes efter at rejse ud og opleve Europa igen, så er det ikke sikkert det bliver muligt i år. Måske ophæves rejserestriktionerne og det bliver igen muligt at rejse til andre lande. Men hvis det ikke gør, så har vi ikke noget imod at bruge en sæson mere i Danmark. Der er nemlig mange campingoplevelser, steder og seværdigheder, vi endnu ikke har set.

Prøv også at læse disse indlæg